Kezdődik

 2012.12.07. 10:37

Úgy tűnik, városépítészetileg izgi időszakot kezd élni Budapest. Az elmúlt években még a rutinos őslakosokat is érte egy-két meglepetés. Új főutca söpört végig a belvároson. A Margit-híd 65 év után újra obeliszkektől és oroszlánfejektől ékes. A Mátyás Templomról lebomló állványzat mögül egy friss, ropogós Daubner habos torta bújt elő. Bármily hihetetlenül is hangzik, úgy tűnik: 30 éves huzavona után tényleg elkezdődik a Várkertbazár rekonstrukciója. Nem mellesleg: az egész várnegyedről vagy 30 éve nem tapasztalt hévvel kezd diskurálni a közélet. Javában zajlik a Ferenciek tere átépítése, s küszöbön áll a Kossuth téré. A válság idézte építőipari torzók mellett, mintha egyre több történeti homlokzat virulna friss színben. Nota bene, néha túl frissben is...

Mi az ilyen- és ehhez hasonló témákról szeretünk írni. Mostantól fogunk is rendszeresen. Történeti és kortárs épületekről, együttesekről. Budapesten és azon kívül.

A blog szerzőpárosa BDzsH és Semperist. Művészettörténész és építész. Előbbi nem véletlen ismerős a városképpen blogról, hisz nem titkolt célunk annak szellemiségét is továbbvinni.

Blogunk címéül a nemrég jobblétre szenderült örökségvédelmi hivatalnak a népköztársaság évtizedei alatt viselt nevét választottuk.

Alcímünkkel pedig az örökbecsű városvédő műsor előtt tisztelgünk, melynek figyelemfelhívó mivoltát - korszerű formában - mindenképp érdemes folytatni. Szerintünk. Hiszen mi vagyunk az a generiáció, akik lehetnénk akár Gerő László vagy Dercsényi Dezső leszármazottai, sőt akár Ráday Mihály unokái is!

Kérdéseket és észrevételeidet a muemlekfelugyeloseg@gmail.com címre tudjátok elküldeni.

Üdv,

BDzsH - Semperist

A bejegyzés trackback címe:

https://muemlekfelugyeloseg.blog.hu/api/trackback/id/tr184952648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.